Snuvan fortsätter...

Efter att ha haft en otroligt tråkig och lång dag hemma i Ekenäs, sitter ja nu framför tvn och chillar, samtidigt som jag leker med mammas ultra-fancyga dator (mamma vet int ens hur man högerklickar med den..int jag heller för den delen..)
Ett plus med hemkommande e ju förstås det att ja här får nysa hur högt ja vill utan att fundera på om ja blir attackerad nästa morgon.. 
E fortfarande sjuk så tror att de var ett smart beslut att komma hem, även om ja säkerligen sku ha roligare hemma med eve. Nåjaaa, imoron ska ja försöka göra någon nytta av mej själv, ta en promenad in till "stan" eller nåt.. Och självklart städa åt mamsen!

Snart kommer mamma hem med lite cocis åt mej från butiken. NAM! Dessutom e mommo på besök vilket gör allt så mycke bättre, har nämligen int fått se henne sen min dimission :( depressing! Ännu värre att Patrik och Heidi får träffa henne precis när de vill.. Kanske ja borde fundera på att förflytta mej till åbo trots allt.... aj nej!

ja e trött och har huvudvärk..borde sova eller fara ut efter frisk luft..men ja tror de får vänta tills imoron iställe!

Jess, nu anlände cocisen, gotta go! byyee

En snuvig start på dagen

Sitter här hemma med en snuvig näsa och sjuk hals. Känner int alls att jag klarar av att ta mej till skolan i dehär skicket.. Så jag tror jag väntar en stund, vilar och försöker bli bättre och tar mej sedan till Böle tågstation för att åka hem till Ekenäs - de e den bästa medicinen!

Imoron ska jag bara chilla, städa åt mamma och äta en massa god mat. Sen ska jag äntligen få träffa john!Ska bara mysa och ta de lugnt med andra ord, och ladda batterierna inför lördagen. Då ska vi alla tillsammans få entra After eight, precis som vanligt men ändå int. Även om jag e en fattig studerande tänker jag inte låta det hindra mej, näääe, jag tänker festa för hela veckan som jag bara vilat. Ska bli härligt!

Nuu ska jag fortsätta dricka kakao, packa lite smått väskan och lyssna på eves snarkningar i andra rummet,muaha.
Vi seees!

Måndag

Före vi somnade igår tittade Eve,John och jag på en intressant dokumentär som handlade om en 13-årig pojke som rökte..och hade rökt sen han var 8 år. Vart e världen påväg riktigt? Oroväckande.

Dagen började bra idag, hann hoppa i duschen och var påväg att börja ställa igång med att fara till skolan. I samma sekund ringer Matilda och säger att hon e så sjuk att hon blir hemma och vila. Javisst ja,jag har också flunssa (tack john), och bestämmer mej i samma sekund att göra lika. Suck! Dit for den dagen alltså.
Men har faktist varit aktiv och handlat mat i K-market, följt john till tåget, förundrat mej över alla stressade helsingforsbor, sett på film, ätit mat och chillat. Det ska jag fortsätta med en stund, till jag ungefär kl 4 måste träffa Mii,före hon far på kryssning, för att ta hennes nyckel och ta spåran till henne för att invänta "gästen". Jihuu va kul det ska bli! Ikväll blir det mysas och fixas i den fina lägenheten, paratiisihotelli och sen hem igen.

Ända sedan vår granne tagit kontakt har jag märkt hur jag hela tiden försöker vara tyst,lyfta stolen istället för att dra den längs golvet, inte smälla i skåp och dörrar, smyga förbi hennes dörr och vara halvt paranoid hela tiden. Denna gumma har gjort mej tokig,eftersom det endast e mej hon attackerar i mörka hörn. Ska man behöva vara försiktig med allt man gör, i sin egna lägenhet,kl 12 på dagen? suck. Hoppeligen lugnar hon ner sej så att jag och Eve inte behöver ta i bruk våra planer.

För övrigt så snöar det fullt utanför mitt fönster,mänskor springer omkring och man bara känner hur kaoset växer. Trots det har jag börjat få ordentlig julfiilis,och bara väntar på att få äta julskinka, vara med familjen, få fa och snoukka igen, och i allmänhet mysa med mina vänner. Härligt! Saknaden efter Eve kommer ändå va grym,och faktumet att hon ha flyttat bort for good kommer slå en i ansiktet varje gång man går förbi den fina lägenheten på Gustav Vasa gatan..Som tur har jag henne här med mej ändå<3

Nu ska jag skriva min långa, och framförallt dyra,julklapps/födelsedagslista. Mamma kommer att få slag!

Seees i snöstormen.


Härliga hem

Äntligen,äntligen,äntligen hemma igen. Efter en underhållande hemresa steg vi ut ur tåget i Böle och kunde konstatera att det råder kaos i Böle. Snö,snö och åter snö. Härligt javisst,men dehär var väl lite överdrivet..? Om det fortsätter på samma sätt imoron finns det inte en chans att jag klarar av att ta mej till skolan till kl9.15.. Vi ser!

Efter ett konstit veckoslut e jag så otroligt lycklig över att vara hemma. Jag trivs inte det minsta i Vasa,av många olika anledningar. Har kommit på mängder med saker som e bättre i Helsingfors än Vasa,och det tycker jag med hela mitt hjärta. I<3Helsinki. Det har jag och mii lätt konstaterat åter igen denna gång,precis som senast.

Nu ska jag i sällskap av min kärlek krypa ner under täcker och spela vår nya favorit, schack! pensionärer på heltid,japp. Men det e ganska roligt att för en gångs skull vinna honom!

See you i snöstormen.

takida in my heart

Gårdagens Takida-show var det bästa på hela hösten. Fick kalla kårar av varendaste en låt,härligt att denna gång kunna texten till nästan alla låtar. Kan bara konstatera att låtarna ger mej minnen från olika skeden av mitt liv och betyder mycket. Ni som ännu inte sett Takida, skall absolut göra det. Värt varenda en cent, åtminstone dessa fjuttiga 8euro som det kostade denna gång. Love! Trots den fina konserten var jag och john hemma redan halv 1 tiden,vi åt våra leftoverpizza och såg på friends tills vi somnade. Skönt!

Nu ska vi se på Knockoed up här i Johansson&Zweigberg residenset och sedan njuta av chips och umgänge, istället för utgång. Härligt! Hela nästa vecka kommer ändå att vara fullspäckat med fest så lika bra ta det lugnt mellan varven.

cya

ljuva vinter.

Hur mycket jag än älskar sommaren i Ekenäs; stränderna,solandet,festande,människor osv.. Blir jag alltid lika glad när den första snön faller och vintern närmar sej. Om det beror på att man snart får börja snoukka igen, att det snart blir jullov eller att det närmar sej min födelsedag/julafton, vet jag inte. Men jag vill bara ut och skutta i snön. :)
Jag älskar julstämningen och allt som julen för med sej. jihuu för snö!


Pengar=lycka

När det gäller att slösa bort pengar vinner jag huvudvinsten. Jag älskar att spendera pengar,vare sig det gäller att äta,dricka,shoppa eller bara ge bort dem. Något i att ha pengar ger mig en sån maktkänsla och jag älskar känslan av att kunna unna mej själv saker. Ett problem e bara när man unnar sej för mycket, hela tiden.

Matilda e precis likadan,vilket gör vår relation förskräckligt svår. Vi båda älskar nämligen mäkken,chico's och alla goda matpaikkor. Håhhå. Idag var det Practicums restaurang som gällde,mycket smart, Hanni. Nu sitter jag hemma och har nada money för att ens köpa wcpapper. sååå mamma får sätta in lite pengar så att jag slipper hem till Eknäs,imorgon blir det igen storstädning för att jag ska slippa till Vasa. Suck. Eve får bli min vårdnadshavare,hon e mycket bättre på dethär med pengar. Jag ska fråga henne!

Wonderful.

Efter ett tungt vslut sitter jag nu hemma i kära Ekenäs som vanligt, så småningom påväg till Karis för att ta tåget till den bästa staden. Där ska jag snabbt rusa till Gina och inhandla två fina gåvor,och därefter träffa födelsedagsbarnet.

Det kommer att bli en spännande dag idag i skolan,vi skall nämligen ut på stan och förstå våra patienter. Jag och Matti ska va åldringar,dvs ha öronproppar,vara halvt blinda och dementa samt ha ryggproblem. Haha!Senare på dagen ska vi på café tillsammans med våra blinda, och rullstolsbunda vänner. Kommer att va ett väldigt,väldigt intressant cafébesök.

Lördagen var otroligt lyckad. Efter många om och men bestämde vi oss till slut att skippa Sexhibition,pga tidsbrist,pengabrist och kanske delvis intressebrist. Istället pös vi till Annabel,där vi drack,berättade snuskiga storyn och hade allmänt kul. Bästa med hela kvällen var ju förstås det att min älskade roomie också befann sej där senare på kvällen,så vi fick festa tillsammans.

Efter en snabb och gratis taxiresa befann jag mej i brunnshuset,där det var mängder och åter mängder med finlandssvenska snobbiga och mindre snobbiga personer. Hur som helst var kvällen så otroligt rolig, och slutade för min och Eves del först kl 7 på morgonen. Vid detta skede hade vi dansat,blivit trakasserade av äckliga killar,kollat in de stoora mängderna snygga,snygga gossar,debatterat(eve förstås,jag gick iväg),druckit som svampar,hållit på att dö i narikka"kön",som mera var en stor kasa småbarn som med all våld skulle först få sin rock,träffat gamla och nya bekanta,gått in till stan,haft djupa diskussioner om gamla kärlekar,mött på några oväntade bekanta,efterfestat,spytt och sedan somnat gott hemma i den egna sängen.

När jag på söndagen vaknade och satte mej på tåget hem till john mådde jag inte så farligt bra,min nacke var sjuk av allt headbangande och huvudvärken satte på sin plats. Ändå var det hela så värt det. YESS!

Nu kan jag med gott samvete försöka hålla mej från festande till fredagen(beroende på om det händer nåt i Amarillo på onsda),då Takida kommer att skådas in the Vasa. Ska bli jätte kul,så länge som jag bara får fixat pengar någonstans ifrån.

Nu ska jag packa väskan och sätta mej i bilen. See you later!


festkväll

Skall just precis slänga på mej rocken,sätta koskenkorvan i väskan och mascaran på ögonfransarna och sedan springa iväg till tåget. Tacka gud över tåg och buss i detta eländiga väder! Kvällen kommer att bestå av äckelattacker och fascination på sexhibition, förfest och skvaller hos annabel och sist men absolut inte minst en helsvensk natt i Brunnshuset. Kan det bli bättre? Njae.

Ha en ytterst trevlig kväll,det tänker jag ha!

tankar.

Jag har alltid trott att äkta vänskap klarar allting,man behöver inte ha kontakt varenda en dag,och trots det vet man ändå var man har varandra. Just nu känns det ändå som om jag håller fast i en tunn,tunn,tunn tråd för att inte mista några goda vänner.
Frågan är: Ska jag fortsätta hålla i,när den andra verkar ha släppt för länge sedan? Har så otorligt svårt att acceptera hela grejen med att släppa taget och att människor förändras. Kanske det ändå e dags? Tiden får visa.

osäkerhet och osäkerhet...

Känner i kroppen hur tröttheten stiger mer och mer för varje sekund. E så otroligt uttråkad!Var e Eve när hon behövs som mest??grr. Får väl äta något som underhållning.
Som tur blir det Ikväll baila baila med Eve och Malin. Skojit!

Idag var det Abimässa i Arcada. Trevligt att se nya ansikten (även om jag ännu inte ens SETT alla i Arcada),men e så otroligt ledsen över hur ingen vet något om ergoterapi och hur jag VET att många säkert skulle älska linjen,bara de skulle veta att den finns. Suger väldigt mycket att alltid,alltid,alltid hamna förklara vad jag studerar. Ni har ingen aning om hur lätt (sådär mer psykiskt förstås) ni har det som studerar tex fysioterapi,språk osv. Jag e avis!jag blir så osäker på mej själv när jag måste förklara hela tiden. Jobbit!

Imoron e det också party som gäller,Svenska natten here I come. (tänker int ens låtsas att jag e överdrivet ivrig inför sEXHIBITION) fast vem vet,kanske jag tycker att det e det bästa jag nånsin varit med om,hah.

Nu ska jag mysa ner mej i soffan och se på någon av mina härliga vakiofilmer.

Kanske vi ses ikväll i teinivimlet ;)


trööött..

Dödstrött efter 4timmars intensivt städande tänker jag nu dricka ett himmelskt glas Coca-Cola och sedan brumma ut i Pojoskogarna. Hoppas ni haft en trevlig kväll,nu ska jag söka upp min kille och mysa. Sees imorgon!



Fullspäckat vslut

Efter en skön dag hemma i mitt lugna Ekenäs, med bland annat koti-pizza mys med min john,kruisning me bil(allt för sällansom jag får köra nuförtiden) och madicken-kakao med miio,sitter jag nu hemma och leker med mammas nya MacBook. Helt najs dator nog,men lite för high-tech för mig. (vem skämtar jag med,jag e ju nörden själv)

Nåja, nu ska jag ta tag i lite hushållssysslor och därmed förtjäna massviiiis med pengar. Ser framemot det!(inte städandet men pengarna) när jag e färdig med dethär ska jag brumma iväg till pojo för att söka john och sedan sova. Imorgon e det tidig väckning för att befinna mej i skolan,ska bli skoj till och med. Det e abimässa i Arcada så vi ska med ergoterapeuterna ha lite rullstolsrally och andra grejer. Skoj skoj! Sedan på kvällen blir det bailut med min eve,allt för länge sen vi festade tillsammans. Ska bli hur kul som helst!
Dessutom har vi nu bestämt datum för våra tuparit, så det ska bli spännande och sjuukt kul!

På lördagen kommer jag att befinna mej i Jäähalli,kollandes på porr. Japp, ni hörde rätt!Sexhibition ska jag tillsammans med klassen fara på, för att skapa lite bättre gruppkänsla. hahah!Kul blir det ivf tillsammans med mina brudar. Efter det förfest hos Annabel och sedan Svenska natten i kaivo! Har med andra ord en massa planer för veckoslutet. Hoppeligen får jag besök av john på söndagen<3

Nu till städandet, har ju trots allt bara 5 timmar på mej..hmm..

Ha de så skoj. Och vänner, hör av er!!

Beslutsångest

Har sån otrolig beslutsångest. Vad göra? Känner mej rastlös, trött och irriterad. Uttråkad också! Kanske det inte lönar sig att ligga hemma hela dagen å glo,man blir lite slut på det hela efter en del timmar. Och just nu känns inte mitt humör riktigt Amarillo-vänligt, det att mitt konto lyyser med sin tomhet gör ju inte saken bättre heller.
Imoron e jag också ledig,ska jag slösa den på samma sätt? Nej. Hmm. Som sagt, beslutsångest. Skulle jag nu få gratis skjuts hem till Ekenäs och John skulle jag inte tveka en sekund. Jag e vääldigt irriterad och skulle bara vilja få någon underhållning just nu. Suck!

Tror jag kanske sover en timme eller två och försöker komma på något annat att sysselsätta mig med lite senare. Amarillo känns som sagt inte alls aktuellt just nu.

Smack

Ledig dag

Bestämde mej för att ta en lugn och ledig dag från skolan idag. Var så trött igår att jag slocknade på sängen och vaknade nästa gång ca kl 5 på natten, med kläderna på, lampan på och helt förvirrad. När jag somnade om drömde jag att jag var inlåst i Texas chainsaw massacre-huset,men jag lyckades fly..jee!

Idag e jag osäker över vad jag ska göra. Nu på dagen tänker jag ivf bara vila och se på lite program, på kvällen far jag kanske till Amarillo.. Det beror helt på Vane och Jenni.

Nu tänker jag kolla färdigt mitt Gossip girl avsnitt och sedan lite The Hills medan jag ligger på soffan och myser. Tyvärr måste jag snart springa ner till Alepa efter mjölk.. Buu!


....

Någon som har en massa överlopps pengar som de vill dela med sej? För jag har noll. Shit!

Storm

Det stormar i Helsingfors. Fönstrena på balkongen skakar galet mycket och lamporna ute på gården blåser omkring. Eve och jag får värsta Manaaja-fiilisen. FY!
Har nu dessutom gjort mitt val för framtiden..tror jag. Just nu känns det som det enda rätta,vilket e ganska skönt med tanke på hur råddig i huvudet jag varit.. Nåja, nu känns det bra :)

Om en stund traskar lilla Mii in hit och så ska vi tre ha en mysig hemmakväll med paratiisihotelli,woho!Dessutom har jag lasagne att äta så kvällen blir ju helt fulländad.

Idag har jag och John varit tillsammans i 1 år och 5 månader. Konstigt hur snabbt tiden går. Men skönt hur vi har börjat vänja oss med varandra och kan lätt balansera mellan allt annat. Vi har så otroligt roligt tillsammans att det e sjukt,vi bara skrattar och skrattar all the time. Förutom då när vi strider,vilket e ungefär 50% av tiden. haha. Fast de e mer skämt-strider :) hih.

Nu tänker jag ta en skål med glass, och bara njuta av en ledig kväll från festandet och everything. Ha de gött.


dödstrött.

Suck. -så sitter man här på den skööna sängen i Ekenäs och ska snart börja fara till Helsinki. Varför e det så svårt att ta sig dit på söndag-kväll,så att man sku få sova åtminstone 1timme till..? Varje gång känns det lika svårt att packa sina saker och säga hejdå.

Nå väl,snart sitter jag i skolan och somnar på svenskatimmen. Helt skoj det också.

Affes på lördagen var väldigt bra, härlig fiilis och tillsammans med Miio kan det ju bara inte gå fel. Love it! Dessutom var ju också John ute,vilket gjorde kvällen. Nattens långa promenader och arg-attacker var ju sen en annan femma. :) haha.

Nu ska jag klä på mig, äta något och sen sätta mej på tåget. Idag tänker jag ligga hemma på soffan hela kvällen och hoppeligen få njuta av det med min kära roomie och paratiisihotelli.

Hej svej

lördag

Mitt mående e kanske inte det bästa just nu,men måste säga att det var värt det. Efter en härlig kväll igår,sprang jag via mäkken efter lite to-go nattmat,som var det bästa ever. Nam. Såg sedan på Gossip girl och somnade sött.
Nu skall jag lite fräscha upp mej,och sedan börja ta mej hem mot kära Ekenäs. Ikväll blir det Affes,yeah!

I love my life


mina känslor i ord

Har haft en helt underbar kväll,full med skratt och lycka. Kan bara konstatera att Arcada e skolan för mig,jag har vetat det sen första sekund och nu vet jag det mer än nånsin, Jag älskar skolan och jag älskar mänskorna som går i den skolan. vill så otroligt mycket INTE fara nån annastans..måste se!i love it! Det att mii hälsade på en sväng ikväll gjorde susen,det gjorde mig faktist så mcket gladare älskling. :) thänk you!

Började också fundera på förhållanden ikväll,och hur mycket jag uppskattar och älskar det förhållande jag befinner mig i. Jag kunde inte förvänta mej ett mer kärleksfullt,förstående och älskvärt förhållande som jag e i nu. Ibland känns det nästan svårt att förklara,eftersom att det känns som att jag skulle skryta..De som känner John vet hurdan otrolig person han e,hur rolig,SNÄLL och omtänksam han e. Det går inte en dag som jag inte tänker på hur lyckligt lottad jag e som får vara HANS flicka. Jag älskar dej.


Jag känner mej extra känslofylld inatt,alltså skulle jag kunna skriva en roman om mina känslor. T'änker dock inte göra det ikväll. Så länge som ni vet hur jag känner så e jag lycklig.

Sov gott,kram<3

skvallerstaden

Sitter nu här vid datorn,totalt trött och utmattad. Den senaste veckan har varit mycket "stressig",allt för mycket fest och allt för lite vila.Mina tår e ömma av skorna jag haft på mej,vilket får mej att fundera varför man alltid sätter såna skor på sej som gör att man har ont?Dessa skor e ännu till mina "bekväma" skor..jaja..

Fredagens Halloween-sitz var hur kul som helst. Vi drack,vi sjöng,vi skrattade och vi dansade. Härligt!Kvällen slutade kanske inte som planerat,om man förstås inte planerat att sitta 1½ timme på mäkken,och sedan 1 timme på järnvägsstationen kl 5 på morgonen för att ta det första tåget till Karis,kl 05.45..Som tur hade jag sällskap,skulle säkert ha blivit anfallen eller något annars,hah.

Affes var också såå mycket bättre än vad jag kom ihåg,fick sån otrolig fiilis när vi kom dit och man kände igen alla mänskor (i Amarillo eller andra krogar i Helsingfors känner man ju ingen) och kunde prata me alla.Härligt härligt. Jag tror det får bli Affes varje vslut nu framöver,hahha!

Idag vaknade jag brevid john,vilket var det bästa ever.När man e så totalt död som jag var så behövs den där personen som piggar upp en.Jag berättade lite skvaller från gårdagen,vilket han också tyckte var lustigt.Intressant nog att märka hur saker och ting aldrig ändras i dessa två små små SMÅstäder. Skvaller far som vinden framåt och plötsligt tror alla att de vet något om nånting.Jag blir så otroligt irriterad på mänskor som inte har något med ens liv att  göra,men ändå tror att de har rätt att sprida vidare allt de tror de vet. Helt hur som helst,för den som undrar,allt e fint och ingen drama finns här,nej!:)

Nu ska jag göra lite annat här hemma,sedan om 2 timmar fara till Karis för att få äta goood mat på Knäppen. Nam nam.
Ha en bra och mysig söndag,pusskram.





RSS 2.0