Flyttdag.



Sitter här på soffan och har ena ögat på finalmatchen mellan canada och usa, och andra ögat använder jag till att spela solitaire på datorn. Så där passligt mysig stämning råder det med andra ord här på Rosavillagatan denna sköna kväll.

Har med andra ord äntligen flyttat tillbaka till Helsingfors, och jag älskar det. Började det hela med att bli bjuden på pizza av min härliga kämppis samt att få en tuliainen från sweden i form av en söt Hello Kitty tikkari/fläkt!, kan det bli bättre? Sen har vi städat, grejat och packat upp våra miljontals väskor. Har sagt det flera gånger tidigare och säger det igen; vi har alldeles för mycket saker. Helt sjukt. Köket svämmar över med kastruller, stekspadar, glas, skålar, ja allting. Men jag trivs så otroligt bra.

Det enda dystra in denna annors så fina dag var ju förstås att jag var tvungen att vinka hejdå till min älskling. Jobbigt att vara ifrån varann ens en sekund när man blivit van att ses varje dag. Ush. Antar att man måste börja vänja sej inför hösten då 1 timmes avstånd förvandlas till 5 timmars avstånd. Men vi tar den sorgen senare.

Nu börjar ögonlocket kännas tungt så jag antar att det får bli ett avsnitt Buffy före jag somnar. Hoppas bara att jag inte behöver ligga och lipa genom flera avsnitt, för det e ju så jobbigt.

Nati.


Design.



Jag sku vilja ha en fin design/header, men jag har helt ärligt ingen aning om hur man gör. Jag e vanligtvis en väldigt stor nörd och brukar kunna det mesta i datorväg (det som intresserar mej och det jag behöver kunna dvs), men det här e jag totalt borttappad med.

Finns det någon vänlig själ där ute som vill försöka förklara eller fixa till mej något fint? Något riktigt simpelt passar bra, men som e snyggare än denna fula orange bakgrund. Fy.

OS.



Jag vet ärligt talat inte vad som hänt med mej, men jag kan inte få nog av OS. Aldrig tidigare har jag varit ens det minsta intresserad av det, men nu, av någon underlig anledning, e jag som fastklistrad i allt från skidning till ski cross. Craazy. Även om Finland suger alldeles totalt.

Inatt ska jag och John ha kisastudio här hemma då det kommer 3 väldigt intressanta hockeymatcher. Eller väldigt intressanta e väl lite att överdriva, men intressant. Vi har slått vad om hur ställningarna kommer att se ut, och den som har närmast rätt kommer att få bjuda förloraren på mat någonstans. Shait. Jag kan inte precis påstå att jag vet någonting alls om ishockey eller alla dessa lag. Vet inte ens varför jag gick med på något sånt. Suck.

Men nu ska jag ivf fortsätta se på skidningen och hoppas på att Finland inte förlorar, det e allt man kan begära.




Skönt veckoslut.




Jag har ett väldigt roligt veckoslut bakom mej. Har fått festa med två av mina närmaste vänner i Åbo, vi hade det så otroligt roligt att jag inte kan förstå. Körde från Åbo via Karis till Helsingfors för att flytta alla Matildas saker samt en del mina saker till Tölö. Har sedan packat upp, städat och grejat i lägenheten för att Matilda ska komma till ett någolunda städigt hem när hon kommer från Sweden. Nu e det mindre än en vecka kvar tills jag flyttar tillbaka till the city. Det ska bli så roligt och jag kan inte vänta.

Idag vaknade jag och john kl 07.00 på morgonen för att se Finland vs. Sverige. När Sverige gjorde sitt tredje mål bestämde jag mej för att sova igen, annors skulle jag ha blivit så otroligt förbannad. Nästa gång jag vaknade var kl 13.00. Sköönt.


Förövrigt har jag pysslat lite med mina smyckestillbehör och bara chillat. En väldigt skön måndag. Imoron måste jag nog dock lite ta mej själv i kragen och få något mer produktivt gjort.

doggymadness.



Nu e jag hemma i tråkiga Ekenäs igen utan mina små hundar. Vi har haft några otorligt mysiga dagar i Salo, det har varit riktigt underbart. Vi hann också besöka gymmet i Salo några gånger, eftersom att vi fick varsitt 10-gångers kort av hundägarna. Really nice, skulle varit roligt att bli längre.

Nu sitter jag hemma och tar det lugnt, för om en timme ska jag åka iväg till Karis för att plocka upp Eve, sen ska vi köra iväg till Åbo för lite party party och mys med Nixo. Ska också hinna träffa familymembers medan jag e där. Imorgon e det att köra iväg till Helsingfors för att flytta tillbaka till Tölö. Yessss. Can't wait. Och sen e det bara lite på en vecka kvar tills skolan börjar igen. Can't wait! Ska bli så sjukt roligt, tro det eller ej..









Kan man bli sötare?


Två gullungar.



De här två gullisarna e ju inte helt pjåkiga att ha som sällskap. <3

We are the world.


Medan jag ligger här i soffan och slösurfar med två av världens sötaste hundar gosandes vid min sida, och de tre resterande ylande i badrummet, tänkte jag slänga in en video som jag hittade idag. Väldigt vackert.



Fullt upp.



Idag har jag varit så aktiv att jag e helt förbryllad över mej själv. Promenerade hem från praktiken, for in via butiken och handlade mat (och lite glass, kände att jag förtjänade det) och när jag sedan kom hem gick jag ut på en lång promenad. Det var här jag blev mest chockerad, det e nämligen inte allt för ofta som min lathet tillåter mej att göra något så duktigt frivilligt (endast när john tvingar mej brukar det ske).

När jag kom hem lagade jag mat åt mej själv, och började sedan att läsa på tent. Nu har jag sedan städat mitt rum och bakat en kaka som jag skall ta med till praktiken imoron på min sista dag. Så. Förskräckligt. Duktig.

Nu tänkte jag dessutom skriva mitt artikelreferat om Typical development of roles and the impact of schizophrenia on the development of adult social roles. Crazy. Sen ska jag läsa lite på tent igen och sen e det dags att lägga örat på dynan. Imoron har jag en crazy stressig dag framför mej.


Imoron ska jag till Helsingfors. På fredagen skriver jag tent och åker rakt därifrån till Vasa. På måndagen åker jag till Salo och e där tills torsdagen. På fredagen far jag till Åbo och på söndagen till Helsingfors för att flytta till Tölö. Sen Ekenäs några dagar igen tills jag flyttar home again och börjar skolan igen. Love it. Ska bli så otroligt skönt. Men detta resande kommer att ta kål på mej.

Ciao.

Tur i oturen.



Ibland e det så tråkigt när man gör såna perfekta planer, och sen kommer något annat i vägen. Som tur e ivf den här gången "hindren" för mina planer 5 små lurvbollar, så värre sku de ju kunna vara. Tråkigt förstås att min planerade vecka i Vasa med mina favoritchicks blir avbruten men jag får ta igen det en annan gång.



Den här sötisen och dess 4 familjemedlemmar kommer att underhålla mej nästa vecka.



The Weepies - World spins madly on



En gammal favorit som jag lyckades hitta igår. Love it.


Sjukling.



Har lyckats bli sjuk. Kan möjligtvis ha nåt att göra med att jag stod i 1½ timme i taxikön. Smart tänkt när Eve bor 200 m från var jag stod. Envis som jag var hade jag bestämt mej för att fara hem, och då kan man ju inte ändra sig mitt i allt. Suck.

Nu sitter jag istället här hemma, efter att jag kommit hem tidigare från praktiken just pga den dumma flunssan, och har just beställt förskräckligt mycket tillbehör för att laga smycken. Det e ju så otroligt roligt. Får se hur det hela slutar, roligt ivf att ha någon liten hobby att pyssla med när jag en gång sitter fast här i lilla Ekenäs.

I övrigt var mitt veckoslut i Helsinki helt underbart, även om sömnbristen och kroppens slutkördhet verkligen känns. Jag längtar nu mer än någonsin på att få flytta tillbaka.

Nu ska jag fortsätta tycka synd om mej själv, mäta feber och se på Buffy.

RSS 2.0