Svammel.



Sitter hemma hos John och fyller på min mp3a med bra musik och äter hemlagad pizza. Skulle egentligen till Helsingfors idag, men pga körkortshinder samt att Matilda bestämde sej för att bli hemma i Grani och vila upp sig orkade jag inte heller ta mej till Böle för att sitta ensam i den stora lägenheten. Imoron åker jag trots allt dit för att umgås med min kära sambo, packa ihop alla saker och förbereda lördagens flytt tillbaka till Tölö. Längtar. Kommer dessutom att få festa lite under veckoslutet, och gud va jag längtar. Min tipaton tammikuu höll nästan med tanke på att det endast fattas 2 dagar.. Ei voi mitään.


Förövrigt e jag väldigt nöjd med min situation just nu, det e riktigt skönt att bo hemma och kunna umgås med John när som helst, även om jag saknar skolan och storstadslivet väldigt, väldigt mycket. Praktiken löper också på väldigt bra och jag trivs som fisken i vattnet. Har dock konstaterat att jag e lite för känslig för att jobba inom psykiatrin, jag blir så otroligt nedstämd av allt det sorgliga som där e vardagsmat. Jag känner ändå att jag lär mej så otroligt mycket och på riktigt e riktigt, riktigt intresserad av det.

Nu ska jag se på lite Buffy och försöka underhålla mej tills John har sett färdigt på match.

Ciao!

Sherlock holmes.



Igår var jag på bio och kollade Sherlock holmes. Den var fantastiskt bra. Rekommenderar verkligen den. Sen det att Robert Downey Jr. och Jude law e några riktiga puddingar gör ju inte det hela sämre precis.





Hata tidiga morgnar.






Sitter hemma och gör absolut inget. Har sprungit hit och dit som en galning idag och känner att jag behöver ordentligt med vila idag så att jag orkar med en lika hektisk dag imoron igen.

Jag kommer nog aldrig att vänja mej med att vakna tidigt. Speciellt inte att sedan vara tvungen att promenera 1½ km i -20 grader. Suck.

Sitter för tillfället och lyssnar på repeat på min nya favoritlåt. Fungerar för tillfället inte att sätta hit från Youtube så jag får göra det senare. Nu ska jag laga min nationalrätt lasagne, mums.


Underbart veckoslut.



På lördagen bestämde jag och J oss för att åka ut till Sibbo för att mysa lite och köra mönkijä, hans familj har stuga där så det e lätt att bara åka iväg till lugnet (även om Ekenäs nog e tillräckligt lugnt skulle man tro). Skitroligt var det i alla fall och otroligt mysigt att bara ta det lugnt ute i skogarna med hans föräldrar.



Jag brummar med mönkijän.


Nördarna själva.


Vrrum vruuum.


Tummen upp..





..för promenader i det kalla vädret. Tummen ner för mina skor som e totalt evil. Undra hur många gånger jag nästan fallit idag. Många i varje fall.


The blind side.



Om ni vill ha tips på en bra film, så kan jag meddela att The Blind side e ett otroligt bra val. 10 minuter in i filmen satt jag för mej själv och störtlipade. Den var så otroligt fin och jag grät varje minut. En riktig feelgood-movie.




SE DEN!

Stickning.



Det är en ren njutning att kunna vara vaken ännu den här tiden och veta att jag får sova hur länge som helst imoron. Det har varit en väldigt tung vecka, med tanke på tidiga väckningar (jag e verkligen inte en morgonperson, det e bevisat) och allt som jag fått uppleva.

Med tanke på detta firar jag nu genom att bläddra genom Johns tusen tvkanaler och se på allt onödigt jag kan komma på. Looovely.

Förövrigt började jag sticka idag. Försökte undvika det på alla vis undet hela veckan, men till slut påverkade min omgivning mej så drastiskt att jag satt igång. Riktigt roligt var det, till skillnad från alla förskräckliga och kämpiga timmar som jag och Kristel led igenom med hantta-Maja, även om det blir så otroligt fult. Men jag ska bannemej få en halsduk gjord under mina kommande tre veckor. Som tur har jag runtomkring mej en drös med aktivitetshandledare som hjälper på traven. Känns ju lite som att man e tillbaka i lågstadie, hehe.

Jag lovar att visa en ful bild på min fula halsduk så fort den e färdig.

Praktik.



Praktiken har börjat och dagarna där rullar förbi i en sån hiskelig takt. Jag kan inte ens förklara hur intressant jag tycker att det e, även om det också e lite ångestframkallande. Hur som helst har jag idag gjort en massa kul, bl.a. lagat ett par örhängen och ett armband, en massa små-pysslande e det förstås att plåttra ihop dom små delarna, men nog e det så roligt, så roligt.

Förutom att göra en massa roliga grejer har jag också fått en massa papper. Mängder med papper. Jag har läst, läst, läst. Trots att det e sjukt mycket, så e det så jätte intressant att jag inte kan få nog. En annan femma kommer de nog ändå att bli att skriva rapporten, men jag antar att det nog också kommer att rulla på lätt.



Mina vackra örhängen med H på. Suddiga, men ni fattar pointen.


Mitt fina armband.


Min bästa vän och en liten pyttedel av papprena som jag läst på som en galning.


Vi skulle vara kreativa... detta var mitt slutresultat. Suck.








Bästa sjuksällskapet ever.



Det var meningen att jag idag skulle åka till storstaden för att umgås med mina kära vänner. Planerna blev dock ändrade när jag kände mej dålig och enligt febertermometern hade feber.

Istället blev det en chilla-dag hemma med 5 söta, söta hundar som sällskap. Vet inget som skulle göra mej lika glad och ivrig som små hundar, speciellt just dessa 5. Världens sötaste. Det att tre av dessa är små valpar och att de är de mest kramgoa och närhetsbehövande filurerna gör saken ännu bättre.


Jag älskar hundar helt enkelt.


Sötast och moschigast i hela världen.




Bildregn.



Passade på att flytta över mina gamla bilder från den stationära datorn till min laptop. Underbart roligt att se igenom bilder från stenåldern och skratta åt alla de gamla minnena. Jag tänkte sätta in några gamla favoriter.


Två badasses påväg på konvent.


Kryssning.


Mera kryssning.


Midsommar i Hangö.


Hangö.


Småttingar i skolan.


Snyggast i högis.


Fjant i Levi.


Glada midsommarfirare.


Underbar resa till Mallorca.


En utekväll på Mallorca slutade bra. Nice rusketusraidat också.


En till midsommar.


Norge med Jenny.


Regatta.


Snöskoter i Taivalkoski.


Galningar under bordet.


På väg till Hangö.




Jaa, visst har det varit underbara tider.

Gymstick.



Sitter här i sängen och slappar. Riktigt skönt, även om den största orsaken till varför jag inte gör någonting mer produktivt e att jag e invalidiserad. Träningsvärken e grym och jag kan inte röra på mej överhuvudtaget. Nåväl, så fort det går över ska jag leka lite med min gymstick igen, så jätte, jätte simpel men rolig träning.



Photoshop.



Här om dagen fick jag för mej att leka lite med Photoshop. Jag har aldrig tidigare haft programmet och har ingen aning om hur det fungerar, men tänkte ju "int kan de nu va så svårt"..

Efter 45 min hade jag lyckats framställa detta otroliga collaget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man förstår ju klart och tydligt att bilden e gjord på ett professionellt sätt på Photoshop och inte av en tolvåring som lekt med Paint. Javisst.





Åbo.



Kändes riktigt surt när jag igår var tvungen att stiga upp kl. 06.00 för att åka med mamma till Åbo. Jag var inte överhuvudtaget på hugget just då. Efter en stund lyckades jag trots allt piggna till och efter att jag sedan lämnat av mamma vid jobbet och plockat upp Heidi för att sedan finally va hemma hos mommo kändes allt mycket gladare igen. Mommo hämtade smörgåsar och te på bricka framför mej medan jag såg på tv. (Låter dåligt - men hon vägrar att ta emot hjälp och älskar att passa upp en (hoppas jag)).

Sen dess har jag njutit av två sköna och trevliga dagar i den vackraste staden. Har dessutom fått umgås med min kära mommo, samt Heidi, Patrik och Laura. Alltid så jätte roligt när det e så sällan nu för tiden. Hann förstås också klämma in en två timmars kaffe-träff med Nixo.

Det var meningen att jag inte skulle shoppa något, men lyckades förstås tappa bort mej till Gina, och utan överdrift var jag där högst 5 min, och när jag lämnade butiken var ja 60 € fattigare. Autsch. Otroligt.


Några tankar.






  • Jag skulle vilja börja träna igen, men finner det så jätte, jätte svårt att komma igång utan sällskap
  • Jag saknar skolan och mina älskade, älskade vänner där
  • Ser otroligt mycket fram emot februari-mars då både mindre och större resor kommer att ske
  • Mina fina marimekko-lakan som jag fick i julklapp e sjukligt snygga
  • E otroligt kär för tillfället
  • Tycker att jullovet varit underbart, och vill inte att alla ska flytta bort från mej
  • Sku så vilja ha en liten hundvalp just nu att jag inte vet vad jag ska ta mej till
  • Bordsspel e säkert det roligaste som finns
  • TRESemmé shampoot e ett underverk






Lördag.



Sitter här i soffan och ser på någon random tråkig film och äter pizzarullar. Riktigt mysigt och skönt och ingen som helst stress omringar mej för tillfället. Najs. Förövrigt så kan jag inte sluta fascineras över att jag lyckats hitta ett shampoo som gör att det inte blir elektriskt. Otroligt. Har aldrig tidigare lyckats vara nöjd med det så e otroligt lycklig för tillfället, vanligtvis e mitt hår inte på toplistan av saker jag gillar. Mer på bottenlistan någonstans..


Tidigare ikväll var jag och J och bowlade, det var länge sen sist och det märktes mycket väl. Skämdes nästan lite då jag gjorde mina kast och klotet hela tiden ville missa alla käglor. Nåja, man kan väl inte vara bäst på allting.. Eller nånting. Heh.

Nu ska jag fortsätta drömma om södern och klämma i mej några hundra pizzarullar. Naminami.


Morgontrött.



Har just precis kört lilla Ida till skolan, for sedan till butiken och kom hem. Riktigt skönt faktist att vara vaken i så här god tid, även om jag föredrar att sova länge, heh. Vad händer idag då?

Försöker komma på någon bra film att ta ner, några förslag?


En morgontrött Hanni.


The last song.


Har äntligen kommit hem från en evighetslång dag. Tog andra skedet och var till halkbanan idag. Det känns som att den här dagen aldrig skulle ta slut. Trots allt var det riktigt roligt att få köra omkring på halkbanan och så. Nu e min hals dock riktigt sjuk efter att jag har yla som en galning till Rihannas cd. Har säkert lyssna igenom den 5 gånger idag, and I can't get enough.

Nu ska jag fräscha upp mej lite för att sen börja plocka upp girlsen och Calle. Vi ska till Knäppen för att äta världens smarrigaste kebab samt njuta av varandras sällskap en sista gång förrän de alla lämnar lilla mej i Ekenäs helt ensam. Suck.

Har e ivf min favoritlåt just nu.


South Park.


Ibland undrar jag hur vissa serier kan vara så himla bra.


PlayMe.



Idag har jag varit på övningskörning och fått mycket goda betyg. Alltid trevligt att höra att man e duktig på något här i världen, började redan vara lite orolig.. Så nu sitter jag här och har inget att göra. Det var länge sen jag var vaken den här tiden.

Om någon timme blir det kaffe med N och sen på eftermiddagen åker jag iväg till storstaden för att se PlayMe. Som jag väntat. Kommer att bli riktigt, riktigt roligt.



Underbara liv.



Julen for lika snabbt som den kom. Jag fick galet fina presenter och jag funderar om jag var värd ens hälften av dem. E överlycklig. Förövrigt har jullovet varit underbart slött. Jag har haft långa sovmorgnar, ätit en massa gott, varit på oändligt många kaffen med mina närmaste och sett på allt för mycket Heroes med J. Det har gått så långt att vi påriktigt tror att vi har egna superpowers. Nerd alert.


Igår var det nyårsafton och jag hade bestämt mej för att sitta hemma och ta det lugnt. De andra for till Vörå eller firade med sina pojkvänner och jag hade helt enkelt ingen lust med något. Efter många om och men lyckades J trots allt dra mej till Johanssons där vi hade en liten "mini-sitz", spelade bordsspel och när klockan slog 00.00 stod vi uppe på kullen, korkade skumppan och kollade över stans alla raketer. Fick dessutom min nyårspuss som förstås e det viktigaste. Det var ganska perfekt skulle jag kunna säga, en lugn och fin nyårsafton, även om jag saknade mina flickor otroligt mycket.


Nu e det redan januari och mycket kommer att ske inom den närmaste framtiden. Skall ta andra skedet, Vasachicksen flyttar bort igen, praktiken börjar, shit, och sen en massa annat roligt också. Mest ser jag nog dock fram emot att flytta tillbaka till Tölö igen, bo med Matilda och bara få umgås med alla där. Om allt går som planerat kommer vi också att pricka in en trevlig liten resa i början på mars, hoppashoppashoppas!


Nu ska jag lägga mej i soffan och se på Slumdog Millionaire med mamma, pappa och John. Imorgon e det sovmorgon som vanligt, och kaffe med en pärla. Loving life in Ekenäs.




RSS 2.0