Lycklig dag med pengar.



Har just precis skickat in min komplettering av min forskningsartikel. Känns inte bra, inte bra. Men hoppeligen får jag igenom det. Dagen har överlag annors varit mycket trevlig. Såg på Las Vegas hemma hos john hela morgonen, tills vi sedan kom hem för att säga hejdå till norsken som var på besök. Har nu stora planer på att förverkliga en resa dit för att kolla in ergoterapin där. Skulle vara skitkul!

Förutom detta har jag varit till banken och skrivit under kontrakt på studielån. Nu innehar jag 1162,60€ på mitt konto. Alldeles otroligt! Det e en evighet sen jag senast hade ens i närheten så mycket pengar. Detta tänker jag fira med shopping och alkoholintag i Åbo nästa vecka. Citysitzen ska besökas, även om jag inte har en blekblå aning om vad det e, och trots att jag e väldit nervös över att sitta i ett rum fullt med endast främlingar (förutom mina syskon)..men jag antar att det e en ny chans att få träffa nya mänskor, vilket ju e skoj.

Nu på kvällskvisten har jag också hunnit med ett besök i Koti-pizza i sällskap av Linnma. En välbehövd skvallerpaus som jag uppskattade mycket. Synd att det blir så sällan nuförtiden. Förhoppningsvis hinner jag träffa henne på torsdagen igen :)

Känner fortfarande en så grym saknad efter min älskade telefon. E så förbannad på min lilla röda telefon att ja vill explodera. Som tur kommer en ny fin Nokia E71 snart att infinna sig i mina ägor igen, och jag kommer att behandla den som min lilla bebis. :)

<3

Fastlagstisdag.



Nyss hemkommen från Annabels crib. Efter en tung kväll/natt e jag totalt utbränd och död, och skulle verkligen inte ha lust att ta mej till skolan på Medicin och Juridik föreläsningar.. Men om man måste så måste man.

Gårdagens fastlagsrieha var superskoj, alldeles förfärligt mycke mänskor sprang omkring i Brunnsparken, lyckliga och ivriga. Pulkkabacken var minsann inte sämre, även om den stora hyppyrin gjorde färden lite mer spännande.. Efter en kväll i sällskap av Jenni, Eve och Annabel hos oss, for vi sedan till Nylle där det inte va så farlit kova meno. Under kvällens lopp kom de trots allt mer och mer folk, och när de börja va dags att springa till sista bussen blev ja och eve tveksamma och bestämde oss att iställe övernatta hos våra kära räddande ängel.

Nu ska ja försöka piggna till och sen styra stegen mot tåget. Have fun!

En grym saknad...




Kristel,du e mycket saknad. Kanske du sku ta ner din röv till sydligare trakter och pay me a visit nån gång, va? Börjar kännas lite tungt det här långdistansförhållandet..




<3

En trög början på dagen.



Har inte fått allt för mycket gjort idag, vilket förstås e helt acceptabelt denhär tiden på dygnet.. Vaknade redan kl 06.50, steg upp och började göra mej i ordning. När både jag och john stod med ytterrockarna på och färdiga för avfärd pipade min röda telefon på ett lite oroväckande sätt. Javisstja, Annabel meddela att alla feida medicinen och blev hemma iställe. Jahaja tänkte jag, slängde av mej rocken och satt på Friends. Int tänker jag nu fara dit ensam som en nörd heller, sa ja för mej själv.
..På samma sätt har hela förmiddagen löpt fram, john försvann redan halv 9 för att hinna till sitt tåg hem till tråkiga Karis. Själv sitter jag här på soffan, bläddrar genom bloggar och väntar på att sömntutan i andra rummet ska vakna. Varför hon får sova länge varje moron undrar jag nog..

Har försökt göra lite planer för dagen så att jag inte växer fast i soffan. Så fort jag orkar ska jag klä på mej och promenera till Prisma, ljuva Prisma. Hur typiskt e int de att vi, efter att ha bott här i 7 månader, nu märker att vi har en Prisma endast några hundra meter från dörren? Hejdå Alepa, Helloooo Prisma! Efter denna ansträngande aktivitet ska jag städa lite här hemma och mot eftermiddagen ska jag möta upp Vanessa (förhoppningsvis) för att gå på gym. Efter det ska jag pröva på BodyJam i sällskap av Miio. Ska bli mycket kul! Kvällen ska sen slösas bort i sällskap av min älskade miio och mii förhoppningsvis också. Allt för länge sedan jag gjorde något med dessa två flickor, fast vi bara bor någon ynka km från varandra. Så kan de gå när alla e så upptagna med sina egna liv och världar.

Förövrigt känner ja mej helt tom, detta pga att jag läst färdigt alla fyra böcker av Twilight-serien. Ja saknar! Måste fort hitta någon ny bok att få drömma mej in i, så att jag inte snyftar allt för mycket efter den fina kärlekshistorian.

Ni får ha en fin dag, bilduppdateringar kommer så fort min saknade telefon kommer tillbaka, eller när ida skickar sina bilder från Ylläs till mej. See u.





Efter en vecka av avslappning..



Jaa, så var man hemma igen då. Efter att i en vecka ha fått svischa(rättare sagt åka 1km/h när det gäller mej) ner för backarna, äta god mat, bada bastu, läsa böcker och mysa gånger 3000, e de nu dags att komma igång med vardagen igen. Imoron e de Inre medicin som gäller samt tutorintervju. Ska bli riktit skönt att få vara tillbaka i vardagen, att få umgås med dom underbaraste av de underbara och bara chilla. Ska också ta tid att fara på ett BodyStep-pass för att komma igång med den delen också.

Dagen idag har gått otroligt fort, kl 05.50 steg jag och john av i Böle där vi väntade i ca 10 minuter för att hoppa på M-tåget. Konstigt nog råkade vi möta en vinglig och glad Evelina på samma tåg, haha! Var inte precis den sömnigaste när vi kom till lägenheten så jag passade på att ta igen allt jag missat under veckans lopp, dvs. på Facebook och bloggarna. Hihi. Somnade trots allt där halv 8 tiden och vaknade sedan utvilad och glad. Efter det har vi bara sett på Friends, ätit lasagne och spelat Skipbo, som förövrigt e mitt favoritspel efter Shanghai. Nu har jag dessutom tagit ner Dude, where´s my car? på datorn, så den underhåller vi oss med för tillfället.

Känns riktit sorgset på sätt och vis att vara tillbaka, efter att ha fått besöka mitt "andra hem", dvs Lappland. Vi har trots allt haft det så otroligt mysigt i vår fina stuga, vi har spelat en hel del EuroQuiz i sällskap av Bettan, Calle, Ida, Micko och Uffe. Jag och john var dock inga proffs på detta, i jämförelse med de vuxna. Voi voi.

Nu börjar john bli lite irriterad på mej när jag ha pausat filmen pga bloggandet. Ups. Ha en mysig kväll och önska mej lycka till att intervjun går bra. Moimoi





Gooodbye.



Kvällen igår spenderades hemma i på Lispundsvägen i sällskap av john. Jag var världens gulligaste flickvän och överraskade john med en fin måltid, ljus och film. Hihi. Fick dessutom en söt liten present, en fin kista med karkki, cocis och en spargris. Ja undrar om jag borde börja ta de som en liten vinkki, när alla presenter jag får består av godis å cocis i mängder.. Hmm. John sa dessutom före han gav presenten att "denhä presenten e du, jag e riktit nöjd över hur bra den e!".. jahaja, tack bara :)

Hela dagen idag har bestått av filmer och chill. Vi har alla tre luggit som tre stora sälar i soffan och gjort absolut ingenting. Fick dessutom skällor av vår trevliga granne, alltid lika kul att få skällor för något man inte gör. Nåväl, hon får ringa till polisen bäst hon vill,vi ha int gjort nåt fel.  dessutom bor vi här ändå bara 3 månader till så vi står nog ut med en liten arg tant.

Om några timmar ska vi styra stegen mot järnvägsstation och sen sätta oss på tåget. Resan blir tyvärr inte helt som planerat, men ska försöka ha de kul ändå. :)

Ha en trevlig vecka och hoppas ni hade en bra vändag igår.
:)




Fredagsbabbel.



Avstod från en kväll med vattenpipa och härliga vänner i Kulomäki, pga illamående och otrolig trötthet. I början av kvällen kändes det som det bästa beslutet nånsin, men nu har jag sån otrolig "leidon" (muhaha.).. För att jag mår så dåligt orkar jag int riktit läsa på min bok, inte se på tv och jag skulle helst inte sitta här heller. Så va ska man göra? Jag ha tvätta byk och fyllt på diskmaskinen,vilket alltid känns lika jobbigt..

...Men när jag tänker på att jag nästa år kommer att hamna diska blir jag lite lugn i kroppen. Hur farligt e de egentligen att fylla på och tömma en diskmaskin?

Inatt läste jag färdigt New Moon, och förrän jag hann tänka två gånger stod jag idag i Akademen med Eclipse och Breaking Dawn i min hand. Suck. Jag e helt, totalt obsessed. Jag vill inte tänka på hur jag ska överleva när jag läst färdigt fjärde...
Som tur e jenni lika galen som jag, så vi kan ivf vara patetiska tillsammans.
 
Imoron ska jag stiga upp relativt tidigt och hoppa på tåget till stan. Jag ska försöka hitta nya snowboard-skor. Och en Alla hjärtans-dag present åt John. Vad i hela fridens namn ska man köpa? Speciellt när man har ca 5 € på kontot.. Jag tror jag besöker Kitsch och hoppas på att hitta den perfekta gåvan därifrån. Sen hoppas jag också på att Jenni gör mej sällskap i stan, sku helst inte orka gå ensam. Dessutom får jag ju inte träffa mina flickor på över en vecka, vilket känns lite sorgligt.

Senare på kvällen imoron gör John mej sällskap i min dystra ensamhet, Eve flänger omkring på happenings hela tiden medan jag e en latmask och sitter hemma. Jag tror att jag festade allt för mycke första halvåret, nu känner jag mej riktit död när jag ens tänker på att fara ut en onsdag.. Trots allt gör jag det ändå. Jag ska inte bli slapp och slö, nästa år har jag så stora planer på att bli tutor, och en sån kan ju inte vara tråkig och sitta hemma heller. Hoppas att intervjun nästnästa måndag int e allt för hemsk.

Någon som annors vet alternativa sommarjobbsplatser i Ekenäs/Karis? Jag har ingen aning om vart jag ska ta mej. Kanske jag blir i Mjölbolsta, där jag antagligen kommer att vara på praktik i början av sommaren. Få se.



Helt okej, helt okej sku de vara att vara där nu...



Nu ska jag sluta skriva en massa onödigt babbel, och iställe kolla om Australia har laddats ner. Det finns så många filmer som jag skulle villa se,men som jag inte har råd att kolla på bio. Suck.





Ha en skön kväll!

Vinterparadis.




Sitter hemma på Lispundsvägen och stressar. Imoron har jag tent i Anatomi, vilket inte e mitt favoritämne kan man påstå. Meeen jag ha läst ivf och hoppas på det bästa. Eve har också tent imoron, så i sällskap av Anton satt hon här och försökte brainstorma för fullt, samtidigt som vi hela tiden ha prata om en massa annat. Voi voi.

Har också varit flitig och befunnit mej i skolan kl 8.30 på morgonen,urk!Några tråkiga timmar senare kom jag hem, läste lite på min nya drog - andra boken i Twilight-serien, alltså New Moon. Jag lovar, den e så mycke bättre än första. Jag ha gråtit nätterna långa när jag läst på den. Kl 15.45 träffade jag sedan Vanessa för ett EsportCore-pass. Riktit kul va de, även om jag märkt att mina armar e totally useless. Absolut inga krafter har jag.

Dessutom närmar sej söndagen med stormsteg, kl 21.30 far tåget till Ylläs. De ska bli så sjukligt kul, och härligt att få spendera en hel vecka i sällskap av john. I can´t wait!





I detta vinterparadis kommer jag snart att befinna mej i. Love it!



En mer avslappnad version.




Efter att ha avnjutit en lång,kokhet dusch, samt haft avslappningsstund med Eve i sällskap av vår All-time favorite; Josh Groban, känner jag mej nu inte alls lika stressad. Vi låg på golvet i ca 15 min och det var så skönt, så skönt. Det ska bli en kvällslig syssla!

Pga av att min kamera befinner sig inne i en plastpåse med vattenskada kommer jag inte att åstadkomma med några bilder de under de närmsta veckorna. Som tur får jag ändå en ny telefon inom kort, piuh!


En allt för stressig dag.



Dagen har flytit på i föreläsningens och skvallrets tecken. Vi satte några timmar på Chico´s och bara pratade om allt mellan himmel och jord, hade de allmänt gemytligt och åt gott. Allt för bra för att vara sant helt enkelt! Vi for sedan vidare till Akademen där jag köpte New Moon, hade tänkt att jag skulle hålla mej ifrån den tills Ylläs-resan nästa vecka, men det var allt för svårt. Efter ett besök till Stadium där jag inhandlade svettband sa jag hejdå till mina kära vänner och hoppade på tåget hem. Efter det gick allt nerförs.

Väl vid hemdörren märkte jag att nyckeln befann sej på andra sidan. Shit. Efter lite vandrande i mitt vackra Lassas, några biblioteksbesök och stressande till Tölö och tillbaka hann jag sist och slutligen på mitt efterlängtade Step-pass. Skönt var det!

Nu sitter jag äntligen hemma, njuter av en cocis och skall just hoppa i duschen. Sen ska jag ta tag i min Anatomi-läsning och därefter bara vara, som tur har jag sovmorgon imoron.


Ha en bra kväll!

En massa babbel.



Det är grått och trist i Helsingfors idag. Fiilisen på Lispundsvägen e också väldigt grå, vilket kan bero på gårdagens utgång i födelsedagsfirandets tecken och den sena hemkomsten. Både jag och Eve vaknade för en riktit liten stund sedan och båda e lika döda. Men kul hade vi igår, de kan man inte tvivla på! På natten när vi äntligen kom hem var de trots allt inte lika kul, eftersom lägenhet var som en sprängd bomb och det luktade så otroligt dåligt. Som tur städa ja lite så när ja vakna var de inte så farligt mer.

Idag ska jag göra ett litet arbete som ska inlämnas imoron, och sen ska jag hoppa på tåget hem hem. Det ska bli skont, även om ja just precis kom därifrån. På kvällen ska ja bara umgås och se på tv, inget annat.

Uppfann igår min alldeles favoritbutik här i Helsingfors. Den va helt supernice och gullig! Eve erhöll en stor hög födispresenter därifrån igår, jag blev lite crazy. Men whatever, hon e värd att slösa lite pengar på.

Om några veckor hamnar jag dessutom fara på en enskild intervju med tutorerna. Jag e så nervös. Jag vill bli tutor men sku helst inte villa fara på intervjuer och grejer för det. Suuuck!


Oldie but goldie


Nu ska jag se på lite tv och bara chilla med Eve som också orkade dra sig upp ur sängen. Ha de kiva.

Ett nytt intresse.







Jag har aldrig varit en stor bok-fantast. När det gäller Harry Potter eller Sagan om ringen har jag alltid föredragit filmerna, endast pga min stora lathet till att sätta ner mej och faktist läsa.

Allt detta har dock fått en drastisk svängning sen jag for till Marocko. Jag läste en bok som jag köpte för möjligtvis 3 år sedan, och jag tyckte det var roligt. Hmm. När jag idag läste den sista raden och stängde boken kände jag mej lessen, och plötsligt infann jag med vid sidan om Jenni i kassan i Akademen för att inhandla Twilight-seriens första bok. Jag känner på mej att jag kommer att läsa den fort och sedan snabbt springa tillbaka som ett 13årigt fan och köpa de resterande böckerna. Jag e förvirrad samtidigt som jag hoppas att det håller i sig. Det e ju kul att läsa..

Kan förstås också berätta att det e böcker på engelska som mest lockar, av någon underlig anledning. Jag borde skryta massor till Heidi att jag nu faktist läst en hel bok, hon skulle vara chockerad.





En liten genomgång.



Sitter här hemma i Ekenäs, helt ensam, och har inget viktigt för mig. Skulle med andra ord vara den perfekta stunden för att ta en detaljerad beskrivning på vår resa nu. Men när jag funderat och funderat på vad jag skall skriva, har jag kommit fram till att vi inte gjorde så jätte mycket under vår otroligt avslappnade resa.
Vi solade som galningar (även om det en dag var molnit), åt sjukligt god mat varje kväll och dag, spelade massvis med Uno och Shanghai, fick 30 gånger om dagen rätta till att "jag och matilda e bara vänner, inte tvillingar eller syskon..", skrattade åt vår dåliga humor och händelsen då måsen sket på matildas ansikte och sov lika mycket som pensionärer. Vi hann också med besök på ett litet zoo, ett åk med turisttåget och små rundvandringar i staden.
Vi följde efter mystiska män på små gränder, åkte taxi mot olika håll och befann oss i en konstig lägenhet ute i det "riktiga" Agadir.



Sista kvällen var något av de galnaste jag varit med om, samtidigt som jag vid ett tillfälle konstaterade att det var den perfekta stunden, då vi satt på stranden vid ett dukat bord, med ljus på, det sjöngs och spelades gitarr samtidigt som solen gick ner och den vackra arabiska texten lös på berget brevid. Där satt vi med våra filtar runt oss och njöt av gratis dricka och varandras sällskap i ett främmande land med främmande mänskor. Spännande! Det slutade inte precis som vi planerat och när vi kl 5 på morgonen staplade in i hotellet funderande över vad som hänt kunde man inte annat än skratta. Oj oj.




Samtidigt som det e skönt att vara hemma saknar jag känslan av att få vara i dehär vackra landet och njuta av hur annorlunda allting e där.

Nu e det bara att ta itu med skolan och vardagen i Helsingfors.

RSS 2.0